به گزارش آزپرس و به نقل از دنیای اقتصاد سبد (عیوب و نواقص) بازار آنلاین مسکن، ریسکهای حقوقی و مالی معاملات ملک برای خریداران را افزایش میدهد. نسل نوین واسطهگری ملکی اگرچه نسبت به واسطههای سنتی، برای بازیگران این بازار مزیت تلقی میشود، اما درجا زدن خدمات سکوهای اینترنتی مسکن و جای خالی برخی امکانات،
به گزارش آزپرس و به نقل از دنیای اقتصاد سبد (عیوب و نواقص) بازار آنلاین مسکن، ریسکهای حقوقی و مالی معاملات ملک برای خریداران را افزایش میدهد. نسل نوین واسطهگری ملکی اگرچه نسبت به واسطههای سنتی، برای بازیگران این بازار مزیت تلقی میشود، اما درجا زدن خدمات سکوهای اینترنتی مسکن و جای خالی برخی امکانات، استعداد این فضای آنلاین برای شکلدهی بازار رقابتی را سرکوب کرده است. فیکفروشی، قالبکردن پروژه روی خاک به اسم آپارتمان و همچنین عرضه فایل پیشفروش در قسمت فروش آن هم بدون رعایت ضوابط قانون پیشفروش مسکن از جمله عیوب این بازار است.
فایلهایی که به اسم فروش آپارتمان در برخی سکوهای اینترنتی عرضه میشود به خاطر عیبهای پنجگانه این محیط، (سلامت و امنیت معامله ملکی) برای طرفین را تهدید میکند. نوعی (رخوت) از سوی اپراتورها برای (دیدگرفتن از الگوی موفق بازارهای آنلاین ملکی در کشورها) از یکسو و (نابلدی) رگولاتور طی سالهای گذشته در مواجهه با این بازار رقیب سنتیها باعث شده اشکالات به شکل تدریجی به (سبد) تبدیل شود و هماکنون تثبیت نیز شده است. بازار آنلاین، مزیت اولیه برای خریدار و فروشنده ملک را دارد و ظرفیت بالقوه برای (رقابتیشدن بازار فروش) را هم دارد اما عیوب موجود مانع کار شده است.
همراستا با فراگیر شدن خدمات اینترنتی در کشور، سکوهای اینترنتی در بازار مسکن نیز شکل گرفت. ایجاد این سکوها در بازار اجاره و فروش املاک در راستای گسترش خدمات اینترنتی در کشور رقم خورد و طبیعتا مزایای متعددی را نیز برای سه ضلع بازار مسکن یعنی فروشندگان، خریداران و واسطهها ایجاد کرد.
تقریبا 15 سال از آغاز به کار اولین پلتفرمهای آنلاین در بازار مسکن کشور میگذرد؛ در این بازه زمانی این پلتفرمها توانستهاند، به خوبی در بازار مسکن جا باز کرده و درواقع تبدیل به محل اصلی یافتن مشتری در این بازار شوند. اگرچه سکوهای اینترنتی بازار مسکن توانستهاند به لحاظ کمی رشد مناسبی داشته باشند و عمده آگهیهای فروش مسکن در کشور را به خود جذب کنند، اما طی سالهای اخیر همواره به لحاظ عملکردی با اشکالات ریز و درشت مواجه بودهاند.
درواقع فعالان بازار املاک و کارشناسان بر این باورند که قابلیتهای این پلتفرمها طی سالهای اخیر بهبود خواصی نداشته است. این در حالی است که این سکوها به دلیل جذب متقاضیان متعدد، از پتانسیل بالایی در زمینه ارائه آمار دقیق از بازار املاک، راستیآزمایی و حتی جلوگیری از ارائه آگهی کذب برخوردارند.
نمونههای مشابه سکوهای آنلاین بازار مسکن در کشورهای موفق با تکیه بر پتانسیلهای خود تبدیل به مرجع اعلام دادههای بازار مسکن شدهاند. سکوهای اینترنتی فروش مسکن در دنیا دارای یک عرف پذیرفته شده هستند؛ این عرف میتواند تبدیل به الگوی مناسبی برای تعیین مسیر درست حرکت این سکوها در بازار داخل نیز شود. درواقع رگولاتور (نهاد ناظر) میتواند بر مبنای تجربه جهانی بازارهای آنلاین مسکن قواعدی را برای حفظ حقوق مصرفکننده در این بازار تعریف کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0