گاهی اوقات، حتی صحبت کردن درباره برخی غذاها بسیار جذاب است. آش نیز یکی از این غذاهاست که حتی حرف زدن درباره آن یا حتی دیدن تصویری از آن، آب دهان انسان را میآورد. در منطقه همدان نیز، مردم علاقه زیادی به مصرف آش دارند و انواع و اقسام آشهای محلی و سنتی را با استفاده از موادی نظیر بلغور (پتله)، چغندر، زردک، سبزیجات کوهی و محلی، برگ شلغم، قیسی، برگ آلو، برگ زردآلو، شیره، ترشی انگور، باقالا، کدو، گندم، برنج، حبوبات، رشتهسوپی و آشی، خیارچنبر، کشک و دوغ، کشمش، پیاز و گوشت تهیه میکنند.
یکی از آشهای سنتی همدان
- آش ترخینه نام دارد که در فصل زمستان و برای افرادی که سرماخوردهاند بسیار مفید است. این آش با استفاده از مایع ترخینه (ترکیبی از بلغور، دوغ و سبزی پخته مانند تیغ دوراب کوهی)، حبوبات مانند نخود و لوبیا، و سبزیجات آش پخته میشود. در برخی مناطق، بادمجان و پیاز سرخ شده نیز به آش ترخینه اضافه میشود.
- آش شله نیز یکی دیگر از آشهای همدان است که با استفاده از بلغور، سبزیجات و حبوباتی مانند عدس، لپه و ماست تهیه میشود. در پایان، برای تزئین آش شله از پیاز و نعنا داغ نیز استفاده میشود.
- آش کاچی نیز یکی از آشهای سنتی است که با استفاده از بلغور و روغن درست میشود و در نهایت با کشک و پونه سرو میشود.
- آش کشک نیز یکی دیگر از آشهای محلی است که با استفاده از بلغور و حبوباتی مانند لوبیا چیتی و نخود، و روغن تهیه میشود. برای تزئین آش کشک از پیاز داغ و دارچین نیز استفاده میشود.
- آش سماق یکی از غذاهای محلی تویسرکان و نهاوند است. برای تهیه آش سماق، از حبوباتی مانند نخود و لوبیا، آلو، سیب زمینی خرد شده، رشته و سبزیجاتی مانند تره و شنگ استفاده میشود. سپس آب سماق به آش اضافه میشود و با پیاز داغ تزئین میشود.
- آش قیسی نیز یکی از غذاهای سنتی همدان است. برای تهیه آش قیسی از قیسی، برگ آلو، برنج، گوشت و حبوباتی مانند نخود و لوبیا استفاده میشود. در نهایت، آش قیسی ملس بر روی سفره سرو میشود.
- آش رشته نیز یکی از آشهای مشهور استان همدان است و طرفداران زیادی دارد. برای تهیه آش رشته از رشته، حبوبات و سبزیجات محلی استفاده میشود. سپس با پیاز، نعنا، سیر داغ و گردوی آسیاب شده تزئین میشود و با کشک یا ماست سرو میشود.
- آش ترشی یکی دیگر از آشهای سنتی همدان است که معمولاً با استفاده از بلغور، نخود، تره، برگ زردآلو، آلو و آلبالو پخته میشود.
- آش شله تهیه میشود با استفاده از بلغور (پتله)، نخود، تره و برگ زردآلو.
- آش سوپ نیز یکی از آشهای معروف است که همدانیها با استفاده از جعفری، عدس، زردک، گوشت، رب و رشته سوپ آن را پخته میکنند.
- آش دوغ نیز یکی دیگر از آشهای مشهور همدان است. برای تهیه آش دوغ از حبوباتی مانند نخود و لوبیا، سبزیجات، تره و انواع سبزیهای کوهی و محلی استفاده میشود. در نهایت، از دوغ برای افزودن طعم به آش استفاده میشود.
- آش چغندر نامی دارد و با استفاده از هویج، چغندر، کدو و سبزیجات عطرده و ادویهها پخته میشود.
- آش شوربا نیز با استفاده از لپه، باقالا، عدس، گوجه خرد شده و سبزیهای عطرده پخته و مصرف میشود.
- آش اوماج (عماج) یکی از آشهای سنتی و پرطرفدار همدان است که با استفاده از آرد گوله شده، سیب زمینی خرد شده، سبزیجات و عدس پخته شده و در پایان نعنا داغ به آن اضافه میشود.
- آش حلیم نیز یکی از آشهای سنتی همدان است که معمولاً در ماههای محرم و صفر به عنوان نذری سرو میشود. تهیه این آش نیازمند گندم، گوشت و آب قلمه است. آمادهسازی آش حلیم زمانبر است، زیرا باید مدت طولانی را صرف هم زدن گندمها کنید تا لعاب بگیرند. در پایان، با روغن و دارچین تزئین شده و معمولاً با شکر مصرف میشود.
- آش بلغور نیز یکی از آشهای معروف استان است که با استفاده از عدس، لپه، سبزیجات شامل گشنیز، تره، جعفری و نعنا، و همچنین بلغور پخته میشود.
- آش ترش نوعی آش خاص ملایریها است که با استفاده از کشمش سرخ شده، نخود و لوبیا، سبزی، پیاز داغ، ترشی یا سرکه و شیره انگور پخته میشود.
- آش خیارچنبر نیز یکی دیگر از آشهای سنتی استان است که با استفاده از بلغور، خیارچنبر و پیاز داغ پخته شده و در پایان با کشک سرو میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0